085 902 68 28 mail@safety.nl

 

 

 

Safety.nl begeleidt op dit project de V&G Coördinatie voor de uitvoerende combinatie.

Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt een zeedijk van 11,7 kilometer lang. Deze zeedijk voldoet niet meer aan alle normen. Dit komt doordat het klimaat verandert en doordat we gas winnen in Groningen. Daarom verbeteren we de zeedijk.

De aannemers Boskalis Nederland en KWS Infra voeren het werk uit, in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest. Dit doen zij onder de naam Ommelanderdiek.

Sterke dijken beschermen ons tegen het zeewater. Dit is erg belangrijk, want we willen allemaal veilig kunnen wonen, werken en recreëren in Nederland. Om ervoor te zorgen dat de dijken in de toekomst ook sterk genoeg zijn, hebben we in Nederland normen voor dijken gemaakt. Dit zijn normen waaraan alle dijken moeten voldoen. Zodat ze ons land goed beschermen.