085 902 68 28 mail@safety.nl

Safety.nl begeleidt op dit project de algemene risicobeheersing en dagelijkse arbeidsveiligheid.

De Woldring Locatie in Groningen is een opvallend wooncomplex met maar liefst 435 appartementen en 500 vierkante meter commerciële ruimten. Het bestaat uit twee gebouwen met elk een U-vormige plattegrond, waardoor tussen de gebouwen een binnentuin ontstaat. Beide bouwdelen bestaan uit een toren, van respectievelijk 50 en 42 meter hoog, met aan weerszijden lagere bouwdelen. De delen zijn voorzien van hellende daken. De naar buiten gekeerde gevels hebben een gemetselde gevel, de naar de binnentuin gerichte gevels een witte Alucobond-beplating.

Van Wijnen Groningen voerde het project deels uit in tunnelbouw en deels in prefab met breedplaatvloeren. Voor de gevelvullende elementen viel de keuze op gevelelementen van SIPS – Structural Insulated Panels – die inclusief kozijnen en beglazing zijn ingehangen. Het project was oorspronkelijk ontworpen in houtskeletbouw.