Windpark Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder op een van de windrijkste locaties in Nederland.

westermeerwindHet zal bestaan uit 48 windturbines van 3 MW – verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en een langs de Noordermeerdijk – alsmede een transformatorstation op het land. Het windpark zal genoeg windstroom produceren voor 160.000 huishoudens.

Het windpark heeft een opgesteld vermogen van 144 MW. De molens hebben een masthoogte (bovenkant toren) van 95 m en een tiphoogte (hoogste punt blad) van 149 m. De onderlinge afstand van de turbines varieert van 416 m (Westermeerdijk) en 520 m (Noordermeerdijk).

Windpark Westermeerwind vormt samen met twee andere windparken Windpark Noordoostpolder. Windpark Noordoostpolder is een toonaangevend project van duurzame energiewinning in Nederland. Met 86 molens kan het park jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Genoeg om jaarlijks ruim 400.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper.